projekt-sufinanciran-eu

Slide background

Naziv projekta: Modernizacija prerade spužve i proizvodnja madraca

 Kratki opis projekta:

Modernizacija prerade spužve i proizvodnja madraca je projekt financiran u sklopu Poziva Kompetentnost i razvoj MSP, financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Problem koji projekt adresira jest nemogućnost zadovoljavanja povećane potražnje za proizvodima zbog dotrajalosti opreme.

S ciljem moderniziranja proizvodnje uložiti će se u 2 nova stroja kako bi se ostvario rast i razvoj poduzeća i omogućilo stvaranje novih radnih mjesta i očuvanje postojećih radnih mjesta. Očekuje se porast prihoda od prodaje i izvoza, smanjenje količine otpada i povećanje broja zaposlenih. Ciljna skupina jesu ključni kupci (kupci konfekcionirane spužve) i tržište maloprodaje.

Opći ciljevi projekta uključuje širi razvojni potencijal koji se odnosi i na lokalno-regionalnu ekonomiju uslijed rasta potražnje za proizvodima tvrtke koji će se preliti na okruženje (npr. novo-stvorena vrijednost, novozaposleni, povećane narudžbe prema dobavljačima materijala, sirovina i si.)

Specifični ciljevi projekta su: Zadovoljavanje povećane potražnje za proizvodima i uslugama kroz ulaganje u modernizaciju poslovanja te zapošljavanje novog zaposlenika

Rezultati projekta

  1. Nabava višeiglovne štep mašine
  2. Nabava stroja za šivanje i krojenje
  3. Implementiranje nabavljenih strojeva u proizvodni proces

Ukupna vrijednost projekta: 1.435.435,49 HRK

Iznos financiran iz bespovratnih sredstava: 620.773,24 HRK

Razdoblje provedbe projekta: 1. prosinac 2017. – 1. prosinac 2018.

Kontakt osoba: Miroslav Međimorec, direktor

email: miroslav@eurospuzva.hr